2K FactoryStyle – ekstra mat
Özellikler
- EMICODE EC1 Plus ile emisyon miktarı çok düşüktür
- Düzenli mat yüzeyler
- Geniş kullanım alanı, R10 kayma güvenliği sayesinde kamusal alanlarda uygulanabilir
- 2 katmanlı uygulama sayesinde zaman tasarrufu sağlar (1x astarlama, 1x cilalama)
Ek bilgiler
Kullanım alanı
Çimento esaslı zemin dolgu maddelerinin işlenmesi için LOBA tarafından onaylanmıştır. Uygun bir listeyi bulabileceğiniz adres: www.loba.de/int_en/downloads.pdf. DIN EN 16165:2021-12 Değerlendirme Sınıfı R9’a uygun olarak kayma önleyici. Konut alanlarında yoğun kullanımlı alanlar ve ticari kullanım için.
| Ürün No. | |||
|---|---|---|---|
11743-000094-22-000 | 5 kg | 2 | 96 |
- Tesviye bileşeni, doğrudan kullanım için üreticinin verdiği bilgiye göre hazırlanmış olmalıdır.
- Kütleyi çalkalayın, 10:1 oranında sertleştirici ekleyin ve çalkalayarak karıştırın. Kısmi miktarların karıştırılması gerekiyorsa LOBA karıştırma bardağını kullanın veya miktarları tartarak belirleyin. Karıştırmadan sonra bir saat içinde kullanılabilir.
- Zemin kuru olmalı ve olası eski katmanlar, yağ, gres, silikon ve diğer kirlerden arındırılmış olmalıdır. +15°C ila + +25°C oda sıcaklığı, +15°C- +22°C zemin sıcaklığı, %40 – %75 bağıl nem, +18°C – + +25°C malzeme sıcaklıklarında optimum işleme koşulları oluşur, çalışma mekanlarını yeterli şekilde havalandırın.
- Malzemeyi zemine dökmeyin, LOBA cila kovasını kullanın.
- Genel ve ürüne özel iş güvenliği talimatlarına dikkat edin. GISCODE ile ilgili ayrıntılı bilgileri www.wingis-online.de adresindeki işletme talimatlarında bulabilirsiniz.
- Bu ürün, çimento esaslı zemin dolgu maddelerinin işlenmesi için LOBA ve Wakol Connected Systems’in bileşenidir. Onaylanmış kombinasyonlar için bkz. https://www.loba.de/int_en/loba-wakol-connected-systems
- Malzemeyi iyice çalkalayın.
İnceltici
Ürün uygulamaya hazır şekilde ayarlanmıştır ve inceltilmemelidir!
Uygulama aletleri / malzeme tüketimi
LOBA cila rulosu mikro fiber 100-120 / yakl. 100 ml(g)/m² = 10m²/l(kg)
Kuruma süresi
- 4 saat sonra üzerinde dikkatli bir şekilde yürünebilir.
- 24 saat sonra hafif kullanım.
- 5 gün saat sonra tam yüklenme ve kapatma.
- LOBA Cover 400 ile daha önce kapatmak mümkündür, ayrıntılar için ürünle ilgili teknik bilgilere bakın.
- Belirtilen kuruma süreleri +20°C’de ve % 50 arasındaki bağıl nemde ve ayrıca çalışma mekanlarının özenli bir şekilde havalandırılması.
Uygulama:
Hazırlık:
- Çimento esaslı uygun zemin dolgu maddelerini üretici bilgilerine göre uygulayın. Dolgu maddelerini prensip olarak parlatmayın, gerekirse boşlukları keskin bir bıçakla delin.
- Kullanılabilecek dolgu maddelerini, onaylı çimento esaslı uygun zemin dolgu maddeleri listesinde bulabilirsiniz: www.loba.de/int_en/downloads . Dolgu maddesi üreticilerinin ilgili teknik bilgilerine dikkat edin.
Uygulama:
- Zemini tekniğe uygun şekilde hazırlayın ve teknik bilgiye uygun olarak FactoryBase ile astarlayın.
- Astarı en az 3 saat kurumaya bırakın, tamamen kurumasını bekleyin.
- 1x cila sürün.
Diğer detaylar için lütfen “Çimento esaslı zemin dolgu maddelerinin cilalanması başlıklı yapı | önerisine” dikkat edin.
Değer korumaya yönelik bakım:
Temizlik ve bakımla ilgili ayrıntılı önerileri “Cilalı çimentolu tesviye bileşikleri” LOBA bakım talimatlarında bulabilirsiniz. Bu genel ve ürüne özel öneriler www.loba.de adresinde de mevcuttur.
Önemli notlar
Mekanik dayanıklılık:
- Hafif törpüleyici veya dönen yüklemelere karşı dirençlidir.
Sıvılar:
- Cilalı sistem yapısında sözkonusu olan difüzyona açık bir sistemdir.
- Sıvılar derhal temizlenmelidir çünkü uzun süreli etkide renk bozulmaları ortaya çıkabilir.
- Film yaralanmaları (çizilme, delikler, kesikler) meydana gelirse, sıvılar, engelle karşılaşmadan dolgu maddesine nüfuz edebilir.
- Tesviye bileşenin kendi rengine ya da yüzey cilasına bağlı olarak kirlenmeler daha şiddetli görünebilir, örneğin açık renkli tesviye bileşeni üzerinde koyu kahve lekesi.
Kaplanmamış dolgu maddesine sadece galoşla basın. Dolgu maddesine etki eden kirler ve nem, yüzey işleminden sonra görülür hâle gelebilir.
Kullanılan aletlerin temizlenmesi: Kullanılan aletleri derhal suyla temizleyin.
Yangına karşı koruma:
Kat oluşturan sistemler:
DIBt onayına uymak ve DIN EN 14342, Tablo 1 uyarınca Cfl-s1 yangına karşıkoruma sınıfına ulaşmak için, cilalar için maks. 100 µm ve sert balmumu yağları için maks. 50 µm kuru film kalınlığı gereklidir.
Film oluşturmayan sistemler:
DIN EN 14342, Tablo 1 uyarınca Cfl-s1 yangına karşı koruma sınıfına ulaşmak için 20 ila 60 g/m²’lik bir uygulama miktarına uyulmalıdır.
Kat oluşturan sistemler:
DIBt onayına uymak ve DIN EN 14342, Tablo 1 uyarınca Cfl-s1 yangına karşıkoruma sınıfına ulaşmak için, cilalar için maks. 100 µm ve sert balmumu yağları için maks. 50 µm kuru film kalınlığı gereklidir.
Film oluşturmayan sistemler:
DIN EN 14342, Tablo 1 uyarınca Cfl-s1 yangına karşı koruma sınıfına ulaşmak için 20 ila 60 g/m²’lik bir uygulama miktarına uyulmalıdır.
Kuruma süresi: Belirtilen kuruma süreleri +20°C’de ve % 50 arasındaki bağıl nemde ve ayrıca çalışma mekanlarının özenli bir şekilde havalandırılması, hava cereyanının olmaması durumunda geçerlidir. Daha düşük sıcaklıklar, daha yüksek bağıl nem değerleri, kötü havalandırma kurumanın gecikmesine neden olur. Sertleşme durumuna ulaşılmadan önce nemli temizlik yapmayın ve halı döşemeyin. Sertleşme durumuna ulaşılmadan önce yüzeyin kapatılması için LOBA Cover 400 kullanın. Ürüne özel bilgileri ilgili Teknik Bilgiler bölümünde bulabilirsiniz.
Etkileşim durumları: Halı altlıkları, mobilya ayakları, sandalye tekerlekleri gibi yumuşatıcı madde içeren malzemeler yumuşamalara ve renk değişikliklerine neden olabilir. Saç boyaları, otomobil, motosiklet, bisiklet lastikleri, vb. maddelerden kaynaklanan kirlenme durumları yüzeyde sürekli, geri dönüşü olmayan renk değişikliklerine neden olabilir.
Kullanıcıya danışmanlık amacıyla bu belgede verilen bilgiler ve diğer notlar ve öneriler, şimdiye kadar sahip olunan deneyimlerin sonucunda edinilmiştir ve norm koşulları temel alır. Çok sayıdaki uygulama alanları ve uygulama koşulları nedeniyle, kullanıcıyı kendi başına denemeler yapmak veya Anwendungstechnik’e başvurarak teknik danışmanlık hizmeti alma konusunda kısıtlamıyoruz. Dolgu maddesi üreticisinin önerilerine ve güncel normlara dikkat edilmelidir. Sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz sadece Genel Çalışma Koşullarımıza göre belirlenir ve bu bilgilerle veya danışmanlığımızla genişlemez. Yeni bir teknik bilgi ortaya çıktığında eski teknik bilgi geçerliliğini yitirir.
® işaretine sahip sözcükler ve semboller en azından Almanya bölgesinde tescilli ve korunan marka haklarını temsil eder.
“Dekoratif mineral zeminler” hakkında daha ayrıntılı bilgileri BSR Bundesverband der vereidigten Sachverständigen für Raum und Ausstattung e.V. broşüründe bulabilirsiniz.